Blijf jij turen in een grote glazen bol?

Terugblikken. Op een bizar jaar waarin ‘anderhalvemetersamenleving’ tot woord van het jaar 2020 werd uitgeroepen. Een jaar dat ik met het vooruitzicht op fijne opdrachten, prachtige plannen en vooral dromen voor mijn bedrijf UITverGROOT startte.

Of deze opdrachten en dromen in maart tijdens de eerste lockdown en alle getroffen maatregelen daarna uit elkaar spatten? Eh…. dat niet direct, hoewel zowel in mijn hoofd als in mijn handelen ik wel een en ander moest resetten. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de fysieke sessies die moesten worden omgezet in online bijeenkomsten. Ondanks dat ik fysiek ontmoeten prefereer boven online, bleken tal van tools een uitkomst om mijn werk tóch door te kunnen laten gaan.

Dus een en ander bijstellen. Creatief op zoek gaan naar nieuwe/andere mogelijkheden. En stoppen met dromen? Nee, integendeel! Niemand kan voorspellen hoe de toekomst, dus ook 2021, eruit zal zien. Ondanks een aantal gecancelde opdrachten, het veranderen van werkwijzen én het constante omdenken, blijf ik gaan voor mijn dromen: het continu ontwikkelen van mijzelf en UITverGROOT met alles wat in mijn vermogen ligt.

Ik laat mij niet murw slaan en wil niet timide afwachten of er wellicht vanzelf iets (werk) op mij afkomt. Nee, dat is niets voor mij. Ik weet dat ik de enige ben die vorm kan geven aan mijn dromen, aan nieuwe perspectieven. Noem mij een dromer, maar dan wel een die alles uit de kast haalt om dromen te realiseren en mensen weet te enthousiasmeren en te overtuigen om ideeën om te zetten in actie. Zet dromen om in daden. Ik ga ervoor.

Ik blijf vooral dromen, maar weet ook dat elke groei, verandering en verbetering niet wordt gerealiseerd met het blijven turen in een grote glazen bol. De toekomst is hoe dan ook toch onzeker. Het bereiken van (wellicht herziene) doelstellingen begint bij het zetten van een eerste stap.

Dromen durven DOEN dus! Fouten kunnen niet worden gemaakt. Hooguit lopen dingen anders dan verwacht.

Wat ik jou wens?

Voor nu fijne en vooral gezonde kerstdagen en bovenal de energie, kracht, creativiteit en positiviteit om jouw dromen in 2021 om te zetten in daden.