Veranderen doe je samen. Positief veranderen helemaal!

Vrijwel ieder mens heeft op zijn tijd behoefte aan verandering. Een andere omgeving kan al zorgen voor een frisse blik en nieuwe impulsen. Ik ben een van de vele mensen op wie de huidige coronamaatregelen impact hebben. Niet alleen wordt mijn bedrijf geraakt, ook merk ik dat ze invloed hebben op mijn gemoed. Hoewel gezegend met een hoog relativeringsvermogen (‘het kan altijd erger’) voel ik me beknot in mijn vrijheid en bewegingsruimte alsof het vacuüm gezogen wordt.

Ik besluit voor een paar weken mijn koffers te pakken en de binnenstad te verruilen voor de bossen van Oost- Nederland, waar mijn ouders een vakantiehuisje hebben.

Wanneer ik het vakantiepark oprijd, slaat van schrik mijn auto af. Wat een chaos in het zo anders rustige park! Overal takkenbossen van gesnoeide, zelfs gekapte, bomen. Afgebroken gebouwtjes en geruïneerde tuinen. Sowieso moet ik wachten op een shovel die het puin schraapt van waar ooit een parkeerplaats lag. Ik stap uit en loop ontzet naar een zogenaamde uitvoerderskeet die nu als receptie dienstdoet. Daar bots ik tegen iemand op die een grote doos flyers laat vallen. De inhoud laat zich direct pakken door een windhoos. Eerst dwarrelen bontgekleurde flyers vrolijk in de lucht om daarna op de modderige grond terecht te komen.

Doelgroep betrekken in de koerswijziging?
Terwijl ik de man help om nog een aantal flyers te redden van besmeuring, stelt hij zich voor. “Frank, nieuwe parkeigenaar.” Nieuwe eigenaar? Mijn oog valt op de tekst op de flyer. Een ware prospectus met een ambitieus aanbod voor potentiële nieuwe eigenaren, huurders en kampeerders. Ik ben benieuwd hoe deze plannen tot stand gekomen zijn en met wie? En hoe wil Frank deze plannen realiseren? Waar ik helemaal benieuwd naar ben, is hoe hij de huidige eigenaren van de huisjes en anderen (waaronder zijn potentiële doelgroep) meeneemt in de koerswijziging van het park?

Neem jij je doelgroep vanaf het begin mee in het verandertraject, dan is de kans groot dat er daadwerkelijk wat verandert. Veranderen gaat het best als alle mensen voor wie de verandering belangrijk is, betrokken zijn. Veranderen doe je samen. Positief veranderen nog meer. In dit geval willen alle betrokkenen tenslotte een aantrekkelijk vakantiepark, waardoor de kans op verhuur aanzienlijk stijgt.

Aspecten, zoals verbondenheid, wederzijdse waardering en erkenning zijn onontbeerlijk in een verander- c.q. verbetertraject, ze zorgen dat blokkades opgeheven worden. De huidige woningeigenaren zijn de ambassadeurs van de verandering. Laat ze meedenken over hoe die stip op de horizon te bereiken. Enthousiast en constructief meedenken is essentieel voor de gewenste verbeterslag.

Onderzoek wat goed gaat en energie geeft met een blik op het verleden. Welke positieve ervaringen en eigenschappen zijn de moeite waard om mee te nemen in het verandertraject? Laat de betrokkenen hun positieve ervaringen delen over het thema. Door deze verhalen kom je erachter wat er speelt. Het (succes)verhaal van de betrokkenen is enorm belangrijk, want, meer nog dan de feiten, kleuren deze verhalen de ervaring. Successen delen maakt vaak veel positieve energie vrij. De verhalen bepalen waar men graag meer van wil en vormen de basis voor het nieuwe.

Creatieve brainstormsessies zijn ook een krachtig middel om innovatieve en grensverleggende ideeën op te halen. ‘Ja-maar’ bestaat niet. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen is de gouden regel. Verrassend vaak spelen kleine factoren en ideeën een grote rol.

Positief veranderen doe je samen en stapsgewijs
Uiteraard rest de vraag hoe het toekomstbeeld gezamenlijk een beetje dichterbij gebracht kan worden. Ook daar heb ik ideeën over die ik graag met Frank deel. Zover is het echter nog niet. Ik stel voor dat hij eerst een kernteam formeert met wie hij samen het traject kan aangaan. Positief veranderen doe je samen en stapsgewijs. Betrek de doelgroep bij je veranderproces zodat zij er ‘eigenaar’ van zijn. De verandering is ook hun verandering. Zij dragen bij aan het verbetertraject!

De besmeurde flyers zijn opgeraapt. Frank en ik besluiten ons gesprek in de loop van deze week op een rustiger moment voort te zetten. De shovelchauffeurs blik spreekt boekdelen wanneer hij naar mijn auto kijkt dat op het laatste stukje parkeerplaats staat. Het is trouwens tijd om mijn koffers uit te pakken!

 

Ben jij benieuwd naar de vijf stappen voor verandering voor jouw organisatie?

Vraag dan mijn kennisdocument ‘Waarderend Veranderen’ aan. In dit document (dat binnenkort op mijn website verschijnt) neem ik je stapsgewijs mee in de wereld van Waarderend Veranderen, ook wel ‘Appreciative Inquiry’ genoemd, een veranderfilosofie waarbij je op een open en onderzoekende manier een (verander)thema kunt onderzoeken.

Stuur een e-mail naar uitvergroot@kpnmail.nl en ik zorg dat je een exemplaar ontvangt! Of neem voor meer informatie contact op via 06 8390 8614.