Vind jij het lastig om tot de kern van je bedrijfsboodschap te komen?

Heerlijk die nazomer. Op het sfeervolle plein Nieuwe Markt in Zwolle heb ik een tafeltje gereserveerd voor mijn lunchafspraak. Stipt op tijd treffen we elkaar op het gezellige terras van een eetcafé.

Na een aantal algemeenheden, vraag ik hem naar de ontwikkelingen van zijn bedrijf. Hij vertelt en vertelt. Ik merk dat mijn gedachten langzaam afdwalen. Mijn blik glijdt over het winkelende publiek. Ondertussen teken ik onbewust figuurtjes op het bierviltje waarop straks mijn theeglas komt te staan.
Mijn gedrag blijft niet onopgemerkt. Hij legt de oorzaak hiervan blijkbaar bij zichzelf en zegt: “Ik vind het lastig om de juiste woorden te vinden die kernachtig aangeven waar mijn bedrijf voor staat.” Dat triggert mij. Er bestaat voor mij geen grotere uitdaging dan iemand of een organisatie daarbij te helpen.

Alles valt of staat met een kernachtig bedrijfsverhaal waarmee je je doelgroep behalve aanspreekt, ook overtuigt. Een kort verhaal, waarin de eventuele complexiteit en toegevoegde waarde krachtig worden uitgelegd. Zodanig dat jouw doelgroep in één oogopslag kan lezen én begrijpen waarmee je kunt helpen. In één oogopslag alle passie, liefde voor én expertise over de materie waarmee jij je klant van dienst kunt zijn.

Dat is precies wat mijn lunchafspraak wil. Al die geweldige dingen waar hij voor staat en te bieden heeft kort samengevat. Ik kijk op mijn bierviltje. Al pratend hebben figuren plaatsgemaakt voor woorden. Nu nog een beetje slordig, maar de eerste aanzet van een krachtige kernboodschap is een feit.

Of ik hem wil helpen. Uiteraard, dat is tenslotte mijn vak. We plannen een vervolgafspraak, waarin we professioneel met zijn bedrijfsverhaal aan de slag zullen gaan. Dat zal uiteindelijk resulteren in een boodschap die past op een bierviltje. En op zijn website natuurlijk, in een flyer, social media als LinkedIn en ga zo maar door!

Wil jij aan de slag met je bedrijfsboodschap om je zichtbaarheid te vergroten? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Samen bespreken we hoe ik je kan helpen. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee, wel op een bierviltje…

Diana de Groot | UITverGROOT helpt jou aan woorden om je te positioneren. Om waar je trots op of goed in bent te laten groeien door in de kern van jouw verhaal te komen. Samen ontdekken we de kern van de boodschap met behoud van eigen waarden, voortbordurend op wie jij bent of wilt zijn. Als bedrijf of als individu. Ik stel je in staat om je verhaal op één lijn te brengen met je marktstrategie, bedrijfsdoelstellingen en/of waar jij van droomt. Je bedrijf krijgt een eigen smoel en spreekt jouw taal. Je verhaal schudt mensen wakker. Kortom: een identiteit om trots op te zijn.
(06 – 8390 8614 | uitvergroot@kpnmail.nl)