De ogen van de draak

Op 24 maart plaatste ik op Facebook de volgende oproep:
Verhalenidee…. Wie doet er mee?

Samen schrijven we de bestseller van de eeuw volgens de 12 stappen van De Reis van de Held!

Ik start met de inleiding (proloog) en geef deze aan iemand die naar eigen inzicht en creativiteit verder gaat met het verhaal door de volgende stap (oproep tot avontuur) te schrijven. Deze persoon geeft het verhaal weer door aan de volgende die meedoet. Hij/zij beschrijft de 3e stap (weerstand) in ons verhaal. En zo geven we de ‘pen’ door totdat alle stappen doorlopen zijn en uiteindelijk een uniek en creatief verhaal geschreven is! Uiteraard krijgt iedereen die meedoet het definitieve verhaal te lezen. Samen besluiten we dan of dit gepubliceerd wordt.

Ik zoek hiervoor 11 deelnemers.
(als minder, nemen we meer stappen voor onze rekening en als meer wordt er nog een groep geformeerd!)

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen creatief kan schrijven, dus schroom niet en laat weten of je meedoet. Ik vraag vervolgens naar je e-mailadres en stuur je een uitleg met daarin een aantal spelregels. Uiteraard ontvang je ook een beknopte uitleg over de 12 stappen van De Reis van de Held van Joseph Campbell en de stap die jij in het verhaal voor je rekening neemt.

Anne Marth, Jolanda, Ina en Eefje reageerden op de oproep. Beurtelings schreven we plm. 400 woorden, waardoor een prachtig verhaal vol verrassende wendingen ontstond. Wat heb ik genoten van dit creatieve proces. Hoe gaaf is het om de ‘pen’ over te dragen aan de volgende schrijver om daarna reikhalzend uit te kijken naar een vervolg dat ik zelf niet had kunnen bedenken.
 
We zijn trots op het resultaat en delen het graag! Eefje sprak het in. Uiteraard zijn we benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het weten?

5 gedachten over “De ogen van de draak”

  • Dag Andie,

   Ik start weer met een nieuwe ronde, waarvoor ik deze week nog en oproep voor schrijvers plaats op mijn Facebookpagina (UITverGROOT). Dus als je interesse hebt om mee te doen mag je dat hier, maar ook via de FB pagina laten weten!

   Beantwoorden
 1. Wat heerlijk om naar te luisteren. Zag het helemaal voor me en zat op het puntje van mijn stoel. Mooi ook zoals degene die de reis doorgemaakt heeft het doosje aan de volgende geeft die het goed kan gebruiken en hem en het doosje meeneemt naar de molenaar. De draak zag ik ook helemaal voor me. Zowel letterlijk als figuurlijk. Ben geïnspireerd, gemotiveerd en enthousiast om mijn eigen reis ook voort te zetten!

  Beantwoorden
  • Dank je wel! En vooral super fijn dat het verhaal je zo inspireert! Enne…. als je zin hebt om een nieuwe ronde mee te schrijven, ben je welkom!

   Beantwoorden

Plaats een reactie