Kwaliteitstijd!

Spontaniteit, afwisseling en dynamiek (soms zelfs hectiek), zomaar een aantal kernwaarden voor een volmaakte (werk)dag wat mij betreft. Normaliter verloopt geen dag hetzelfde: van tevoren niet verwachte invulling van mijn werkdagen, spontane koffie- of lunchafspraak, uiteenlopende overleggen buiten de deur, workshops en creatieve denksessies, maar ook klanten ontvangen op mijn werkkamer/kantoor.

Onrust versus rust
Hoewel ik me gelukkig prijs met voldoende werk de afgelopen (Corona)periode, overviel me door de getroffen maatregelen zowel een onrustig als een rustig gevoel en ontstond er iets wat ik de afgelopen jaren niet eerder meemaakte: tijd. Tijd waar ik in eerste instantie toch ietwat onrustig van werd. Soms vloog ‘het’ me aan, mistte ik de dynamiek van het onverwachte.

‘Wat nu?!’
Krampachtig maakte ik zakelijke ‘to do’-lijstjes met daarop ‘administratie doen’, ‘nieuwsbrief schrijven’, ‘website bijwerken’ en ‘boeken lezen’ die gaandeweg plaatsmaakten voor andere actiepunten, zoals (samen met anderen) aan een verhaal werken of op afstand sparren met collega-ondernemers. Samen met mijn dochter onze favoriete Netflix-serie kijken. Er ontstond tijd en een nieuwe/andere energie om langer te wandelen met mijn hond, een kaartje te sturen naar iemand die een hart onder de riem kon gebruiken. Waarom deed ik dit eigenlijk niet eerder? Net als die boodschap voor de persoon die het even niet lukt(e) om de deur uit te gaan. En dat vrijwilligerswerk? Nu wel, terwijl ik het me al jaren voornam.

Kwaliteitstijd
Door Corona ontstond er een andere kwaliteitstijd. Alsof een hamer op mijn hoofd me dwong om pas op de plaats te maken, rust te nemen of om in ieder geval een balans tussen werk en privé te vinden waardoor ik waarschijnlijk beter uit deze tijd kom. Deze kwaliteitstijd gebruikte ik bewust en onbewust om op afstand naar mezelf en mijn bedrijf te kijken. Ik nam (dit keer) mezelf onder de loep om tot de conclusie te komen dat deze tijd wat mij betreft hard nodig was om me op te laden zodat nieuwe ideeën vorm en inhoud kregen en waarmee ik de komende periode opgeladen mee aan de slag ga!

Blije ondernemer!
Volgende week werk ik nog en dan knijp ik er twee weekjes tussenuit om me weer op te laden voor de tweede helft van 2020. Ik verheug me op het vervolg van de klussen waar ik nu voor ingehuurd word en ook op de invulling van nieuwe ideeën, projecten en ontmoetingen. Blije ondernemer? Ja. Ja!

Ik gun jou dit gevoel ook en adviseer je in de tweede helft van dit jaar te blijven bouwen aan je organisatie en te laten zien waar je voor staat. Wil jij samen met mij onderzoeken waar jouw hart ligt en welk (bedrijfs- of verander-)verhaal jouw zichtbaarheid vergroot? Neem dan contact met me op of check het workshop-aanbod voor de komende maanden. Wie weet tot dan!

2 gedachten over “Kwaliteitstijd!”

 1. Hallo Diana,
  Ik ben vandaag voor het eerste weer mijn mail ingedoken en las jouw verhaal, een fijn verhaal. Ik herken wat je schrijft ‘dingen doen die ik niet eerder hebt gedaan maar me wel had voorgenomen’. Wat ik ervan geleerd heb is dat iets willen en het ook echt gaan doen blijkbaar nog een grote stap is. Door Corona ontstond er tijd, HEERLIJK. Die tijd ontstond omdat ik dingen niet meer kon doen die ik daarvoor heeeeel belangrijk vond. Uiteindelijk blijkt dat niet alles belangrijk is en eventueel ook anders kan.
  Een leerzame tijd die ik als heel waardevol heb ervaren. Ik hoop dat ik ervan geleerd heb voor de toekomst.
  Tot ziens!

  • Ha Cilia,

   Dank voor je reactie. We staan er hetzelfde in. Ook ik hoop dat het ‘nieuwe normaal’ zich in de toekomst wat mij betreft manifesteert in het steken van tijd in zaken/mensen/dingen/gebeurtenissen/ervaringen die mijn leven voornamelijk mentaal verrijken. Dat ik eerder actie onderneem wanneer het stemmetje van mijn hart zegt; ‘doen!’ Net wachten totdat er tijd/ruimte ontstaat, maar tijd vrijmaken…

Reacties zijn gesloten.